Liefde, Intimiteit, Seks & Polyamorie

Polyamorie in Jouw Liefdesleven

De laatste tijd verschijnen er af en toe berichten in de media over koppels die polyamore leven. Maar ook als single kan jij jezelf als polyamore beschouwen.

Polyamorie betekent letterlijk meerdere liefdes of geliefden. Polyamorie is de levensstijl waarbij een liefdeskoppel meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd aangaat. De nadruk ligt hierbij, in alle betrokken relaties, op een intieme en liefdevolle verbinding tussen partners en is dus niet zuiver en enkel seksueel gericht, zoals bij een promiscue levensstijl het geval is.

Soms wordt polyamorie verward met het begrip polygamie. Bij polygamie betreft het een huwelijk met meerdere partners (meestal vrouwen). Polygamie staat tevens in de van Dale omschreven als "veelwijverij".

Enerzijds kan polyamorie een relatie bijzonder verrijken en kunnen liefdespartners hun (spirituele) liefdesgevoel verruimen tot buiten hun relatie. Anderzijds kan een polyamore partnerrelatie met momenten ook lastig, bedreigend en ingewikkeld zijn. Niet alleen vanuit een persoonlijk perspectief, maar ook vanuit een maatschappelijk perspectief.

Er zijn inmiddels vele vormen te onderscheiden van polyamore relaties zoals recent Amerikaans onderzoek ons laat zien. Het is daarom belangrijk dat er ook relatietherapeuten zijn die kennis en ervaring hebben met het begeleiden van polyamore koppels en singles.

In ons instituut werken relatiecoaches die gespecialiseerd zijn op het gebied van polyamorie. Zij kunnen u en uw partner begeleiden wanneer u last hebt van bijvoorbeeld moeilijk beheersbare jaloeziegevoelens, verlatingsangst, partner aandachtsproblematiek of opvoedingsproblemen die kunnen samenhangen met een polyamore levensstijl.

 

Nieuwe reacties